De Quality of Life-update komt eraan!

“Grote dingen gebeuren als een opeenvolging van kleine dingen die met elkaar verbonden zijn.” — Vincent van Gogh

Zoals je wellicht hebt gemerkt, zijn wij al een paar maanden bezig jouw suggesties te verzamelen en te evalueren. Ja, dat doen we echt! Deze keer hebben we echter besloten ze niet lukraak hier en daar in de releases te implementeren, maar een volledige release te wijden aan de kleine verbeteringen die door de spelers zijn voorgesteld.

Vandaag introduceren wij met plezier onze “Quality of Life”-update! Deze update verandert de spelbalans niet, maar is volledig gebaseerd op spelersverzoeken. 

We hebben ons gericht op veranderingen die het aantal klikken voor sommige acties verminderen, meer transparantie bieden over het gedrag van sommige spelfuncties of je gewoon wat kostbare tijd besparen.

Een speciaal woord van dank aan de Ambassadeursgroep en de spelers van onze afdeling Discord-suggesties, die ons geholpen hebben deze veranderingen te evalueren en ze tot leven te brengen! 

Veldhospitaaloverzicht

https://i0.wp.com/blog.travian.com/wp-content/uploads/2021/12/Hospital-Overview-1.png?resize=652%2C366&ssl=1

Als je het genezingsproces voor jouw troepen start, vertrouw je erop dat de genezers in jouw dorp hun werk goed doen. Het was een hele opgave om ze allemaal te controleren, want je moest elk ziekenhuis in ieder dorp bezoeken.

Dit is verleden tijd. Je kunt nu een volledige rapportage krijgen van de status van het genezingsproces, direct vanuit het Travian-plusaccount. In het overzicht van het dorp verschijnt onder de troepen een nieuwe sub-tab voor het veldhospitaal.

In dit nieuwe tabblad zie je een lijst van alle dorpen. Een grijze stip markeert de dorpen waar een hospitaal is, maar waar geen gewonde troepen zijn.

In de kolom “In uitvoering” zie je welke troepen worden genezen. En als je met de cursor van de muis boven het troepenicoon gaat staan, zie je ook hoeveel er van elk type momenteel worden genezen.

Bovendien kun je in één oogopslag zien hoeveel troepen en welke types nog gewond zijn en welke aandacht van de genezers nodig hebben.

Bezorgtijd handelaar 

https://i0.wp.com/blog.travian.com/wp-content/uploads/2021/12/marketplace-arrival-time-1.png?w=768&ssl=1

We zijn er vrij zeker van dat iedereen deze situatie herkent: er wordt een dringend verzoek om grondstoffen gedaan om een alliantie in nood te steunen en het grondstoffenverzoek is slechts gedurende een bepaalde tijd van kracht.

Tot nu toe gaf de marktplaats alleen de reisduur en niet de aankomsttijd aan. Maar dit gaat veranderen!

Met deze aanpassing voegen we de het tijdstip toe waarop de handelaar zijn bestemming bereikt. Opgelet: als je 2x/3x handelaars op pad stuurt, wordt de aankomsttijd van de volgende leveringen niet getoond.

Bevestigingspop-up bij het annuleren van een gebouw

Het is 5 uur ‘s ochtends. Je pakt jouw smartphone om te controleren of alles veilig is in jouw dorp en je tikt in het midden van het scherm, waardoor je per ongeluk de bouw van een paleis van level 20 annuleert. Een nachtmerrie is er niets bij! Maar geen zorgen, dit gebeurt niet meer. Er gaan geen grondstoffen meer verloren door verkeerd te klikken!

Als je nu een uitbreiding van een gebouw of een grondstofveld annuleert, verschijnt er een bevestigingspop-up met een waarschuwingsbericht dat duidelijk aangeeft hoeveel grondstoffen je terugkrijgt als je het item in de wachtrij annuleert.

Versterkingen vanuit jouw confederatie zijn geen vreemden meer

Dit komt je vast bekend voor: je wordt aangevallen en jouw alliantie besluit een grote verdedigingsoperatie op te zetten. De troepen van jouw confederatie komen eraan, maar het zijn vreemden. Je hebt geen idee hoeveel er op weg zijn naar je dorp, dus je worstelt om de graanvoorraad te organiseren. Dit is nu verleden tijd. Eindelijk weet je precies hoeveel graan je klaar moet hebben staan voor de versterkingen!

Als een speler defensieve steun ontvangt van een alliantie- of confederatielid, kan hij nu de troepenaantallen van de naderende versterkingen zien. Dit werkt zowel voor directe verdediging als voor het doorsturen van versterkingen.

Deze verandering heeft geen invloed op het gedrag van aanvallen en invallen tegen alliantie- en confederatieleden. Aanvallende en binnenvallende troepenaantallen blijven onbekend.

Farmlijsten voor scouts

Het is nu mogelijk scouts op te nemen in farmlijsten.

 

Of je nu een kleine Egyptische farmer bent die 1 Verkenner van Sopdu en 1 Wachter van Anhur gebruikt om te farmen, zeker wilt zijn dat geen van jouw doelwitten van de ene op de andere dag een verdediging heeft opgebouwd of wilt berekenen of bepaalde oases het waard zijn om te farmen of niet: dit alles is nu mogelijk met farmlijsten.

De details:

 • Scouts worden vrijgespeeld in de farmlijsten en kunnen samen met andere troepen of afzonderlijk worden gestuurd.
 • Als er alleen maar verkennerstroepen in een bepaalde farmlijst staan, wordt de ingezette inval een verkennersmissie van het type “Scouten op grondstoffen en troepen”.

Opbrengsten uit oases nu ook in de gevechtssimulator

Met de invoering van opbrengsten uit oases moesten veel spelers hun vertrouwde rekenmachines afstoffen. Het is tijd om dit ouderwetse ding terug in de la te leggen.

Als een speler voortaan de gevechtssimulator gebruikt om een aanval op een onbezette oase te simuleren, toont de gevechtssimulator ook de opbrengst uit oases die aan de inventaris van de held wordt toegevoegd, als de aanval succesvol is en het leger alle dieren vindt die nog in de oase aanwezig zijn.

Overvalsimulatie van oases

Sinds de invoering van de wijzigingen, namelijk het verkrijgen van grondstoffen door het doden van dieren, is het gebruikelijk geworden om meerdere malen per dag invallen op oases te simuleren. De meest actieve oase-overvallers waren zeer gefrustreerd dat niet het aantal dieren in die specifieke oase werd vermeld, wanneer de link naar de simulator in een nieuw tabblad werd geopend.

Met de “Quality of Life”-update, laten we deze wens van de community in vervulling gaan. Als je er na de implementatie voor kiest om de “Simuleer overval”-link in een apart tabblad te openen, leidt dat nu naar de gevechtssimulator met vooraf ingevulde gegevens op basis van de oase-ID. Hiermee kun je snel een aanval op deze oase lanceren als je tevreden bent met de simulatieresultaten.

Lees ze allemaal! Verwijder ze allemaal!

Geen 1.927.583 ongelezen rapportages meer! Dat is verleden tijd!

De interface van de rapportagepagina verandert een beetje en introduceert nieuwe functies, zoals alle rapportages als gelezen markeren en in één keer alle rapportages verwijderen.

Laten we de veranderingen eens in detail bekijken:

 • Het is nu mogelijk om alle rapportages als gelezen te markeren en alle rapportages in één keer te verwijderen. Als je geen filters toepast of berichten markeert, worden alle rapportages geselecteerd.
 • Deze actie kan worden uitgevoerd voor alle rapportages (tabblad “Alle”) of voor een specifieke categorie (“Aanvallend”, “Verdedigend”, “Scouting”, enz.)
 • Bovendien is het mogelijk om rapportages die je als gelezen wilt markeren of wilt verwijderen te filteren met behulp van interne filters in elke categorie (bijvoorbeeld om alleen rapportages zonder slachtoffers als gelezen te markeren of te verwijderen).
 • Als je een aantal rapportages selecteert, wordt de actie alleen uitgevoerd voor de geselecteerde rapportages.
 • Als er geen rapportages zijn geselecteerd, wordt de actie uitgevoerd voor alle rapportages in de gekozen filter/categorie.
 • Een pop-up geeft een overzicht van hoeveel rapportages in welke categorie als gelezen of verwijderd worden gemarkeerd.
 • Voor meer gebruiksgemak zijn er twee nieuwe knoppen: “Markeer als gelezen” en “Verwijder rapportages”. Je vindt ze zowel onderin als bovenin de lijst met rapportages.

Slachtoffers in rapportages

Met de invoering van het veldhospitaal is het voor spelers soms moeilijk om te zien of hun aanval een volledig of slechts gedeeltelijk succes was. Dit is te wijten aan de manier waarop de slachtoffers momenteel worden weergegeven. Op verzoek van de spelers hebben we besloten de manier te wijzigen waarop de gegevens worden weergegeven.

Wat gaat er dan veranderen?

 • Troepen die naar het veldhospitaal gestuurd worden, worden niet langer van het totaal aantal gesneuvelde eenheden afgetrokken.
 • Een extra regel geeft nog wel aan hoeveel van de totale slachtoffers in het veldhospitaal kunnen worden genezen.

Verbetering voor rapportages met katapulten en/of rammen 

Iedereen die als aanvaller speelt, kent dat bitterzoete gevoel dat je niet precies weet hoeveel schade er is toegebracht aan de gebouwen van het aangevallen dorp, wanneer het volledig is vernietigd.

Met deze release kun je precies zien hoeveel schade je hebt toegebracht aan het gebouw/veld van jouw tegenstander, omdat het niveau van het gebouw aan de rapportage wordt toegevoegd, als het volledig vernietigd is.

Alliantievlaggen

Elke alliantie krijgt een vlag die zichtbaar is in het alliantieprofiel, in de statistieken en op de overwinningspagina. De alliantievlaggengenerator is beschikbaar voor elk lid van de alliantie. Alliantieleden kunnen een vlag maken en deze vervolgens voorleggen aan de leiding. De leiding kiest welke vlag gebruikt wordt als officiële vlag van de alliantie.

De vlag kan op elk moment en zo vaak als spelen willen worden veranderd.

Filter-interface voor alliantie-rapportages

Elke pro-speler weet dat er filters zijn voor de alliantierapportages in het spel; die hebben ze opgeslagen in een of ander supergeheim bestand dat aan het begin van elke speelwereld wordt bijgewerkt. Het is tijd om die geheime links te archiveren, want nu zijn ze rechtstreeks beschikbaar in de interface van de alliantierapportage.

Maar dat is niet alles, we hebben ook een paar extraatjes toegevoegd:

 • Er zijn nu paginanummers toegevoegd aan de alliantie-rapportages, zodat spelers rapportages van een tijdje terug kunnen zien.
 • Weergaveberichten en rapportage-instellingen voor jouw eigen account worden ook toegepast op alliantierapportages. Spelers kunnen deze instellingen configureren in het speciale menu. (Instellingen -> Weergave -> Vul het gewenste aantal in)
 • Er zijn meerdere filters voor verschillende soorten aanvallen op de rapportage-pagina van de alliantie, waarmee spelers rapportages kunnen filteren op categorieën die vergelijkbaar zijn met de filters in hun eigen rapportages (“Aanval met/zonder verliezen”, “Verdediging met/zonder verliezen”, “Scout ontdekt/ongedetecteerd”, enz.)

Het wordt makkelijker om spelers te werven

Het rekruteren van spelers vergt het nodige van jouw geheugen, want je moet precies de naam onthouden van de speler die je wilt uitnodigen voor jouw alliantie of de naam kopiëren en plakken uit een profiel. Vanaf nu is er geen gedoe meer: je kunt dit gewoon vanuit het spelersprofiel doen.

Er wordt een nieuwe knop  “Uitnodigen voor alliantie” toegevoegd aan het spelersprofiel. Ieder alliantielid dat het recht heeft om spelers uit te nodigen voor de alliantie kan deze knop gebruiken. En als je het spelersprofiel nog eens opent, zie je een bericht dat je eraan herinnert dat er al een uitnodiging is verstuurd. Als je van gedachten bent veranderd en deze speler niet meer in jouw alliantie wilt hebben, kun je jouw uitnodiging altijd intrekken door naar de uitnodigingspagina te gaan.

Nieuwe kennisbank

Het oude en vertrouwde Answers-portaal is in de loop der jaren wat roestig geworden en was echt aan pensioen toe. Vandaag stellen wij je graag zijn gloednieuwe vervanger voor, die tegen het einde van het jaar beschikbaar is.

De nieuwe kennisbank wordt rechtstreeks gekoppeld aan onze Customer Support-tool. Binnenkort openen wij de website in het Engels en volgend jaar zullen nog andere talen volgen.

Wat is er nieuw? De nieuwe kennisbank maakt gebruik van meer geavanceerde technologie. Als gevolg daarvan zien de artikelen er beter uit, zijn ze gemakkelijk te vinden en te delen en als je niet kunt vinden wat je zoekt, kun je via dezelfde tool rechtstreeks contact met ons opnemen. Een andere leuke toevoeging is dat je ons ook feedback kunt sturen over het artikel dat je gelezen hebt en het een snelle beoordeling kunt geven.

We hebben de inhoud van het Answers-portaal niet gewoon gekopieerd en geplakt naar het nieuwe platform. We zijn maanden bezig geweest met het doornemen en selecteren van waardevolle inhoud en het herschrijven, bijwerken en verbeteren van elk stukje informatie. We hebben ervoor gezorgd dat het up-to-date is, nuttige informatie bevat voor zowel nieuwe als gevorderde spelers en gemakkelijk te lezen is.

Zoals gezegd beginnen we met het Engels en zullen er later andere talen volgen.

Aangezien Travian: Legends voortdurend evolueert en nieuwe functies of balansaanpassingen krijgt, zullen we de huidige artikelen blijven bijwerken en gaandeweg nieuwe artikelen toevoegen. Natuurlijk luisteren we naar jouw feedback.

Blijf op de hoogte: we laten het je weten wanneer de Engelse kennisbank geopend is.

⏲️ Roll-out plan (downtime ~15 mins)

13.12 ~10:03 UTC +0 — International5, International30, International9

15.12 ~10:03 UTC +0 — International *
15.12 ~12:03 UTC +0 — RU, Nordics, CZSK, NL, Balkans

16.12 ~10:03 UTC +0 — Arabics
16.12 ~12:03 UTC +0 — Europe

17.12 ~10:03 UTC +0 — TR, Asia
17.12 ~12:03 UTC +0 — America

20.12 ~10:03 UTC +0 — Tournament Finals

P.S. De release zal ook een aantal bugfixes hebben:

TL-10107 – Het getoonde graanverbruik op de ‘grondstoffen’-pagina werd niet bijgewerkt als troepen op een verkenningsmissie volledig werden weggevaagd. Ze kunnen nu in vrede rusten en zullen geen graan meer verbruiken.

TL-10178 – Als je een grondstoffenveld kwijtraakte, zorgde dit ervoor dat het opdrachtensysteem een onjuiste voortgang van de bijbehorende taak weergaf, wat suggereerde dat de velden verder gevorderd waren dan ze waren.

TL-10238 – Het is niet mogelijk troepen door te sturen naar een speler met beginnersbescherming. Dat werkte goed, maar we waren vergeten de juiste foutmelding toe te voegen als je dit probeerde te doen.

+1
224
+1
10
+1
70