Elämää parantava päivitys on tulossa!

“Kaikki mahtavat asiat koostuvat pienten yhteen kerättyjen asioiden sarjasta.” —Vincent Van Gogh

 

Kuten olet ehkä huomannut, viime kuukausien aikana olemme keränneet ja analysoineet palautettanne. Kyllä, kuulit aivan oikein! Tällä kertaa olemme kuitenkin päättäneet olla toteuttamatta niitä umpimähkään, siellä täällä päivityksissä, vaan teemme niistä kokonaisuuden joka koostuu pelaajien ehdottamista parannuksista.

Tänään voimme ylpeinä esitellä elämää parantavan päivityksemme! Tämä päivitys ei muuta pelin tasapainotusta, vaan kohdistuu pelaajien tekemiin ehdotuksiin. 
Olemme keskittyneet muutoksiin, jotka vähentävät ylimääräistä klikkailua pelin sisällä tietyissä toiminnoissa, lisäävät läpinäkyvyyttä tiettyjen pelimekaniikkojen kohdalla, ja säästävät pelaajien aikaa.

Erityinen kiitos kuuluu peliyhteisömme Lähettiläiden ryhmälle, sekä pelaajien Discordin ehdotukset -alueella antamiin keskusteluihin, joiden ansiosta pystyimme arvioimaan muutosten vaikutusta ja tekemään niistä valmiita ominaisuuksia!

 

Sairaalan yleisnäkymä

Kun aloitat parantamisoperaation sairaalassa olevilla joukoilla, uskot parantajien tekevän työnsä oikein. Kaikkien haavoittuneiden tarkistaminen oli työlästä, sillä sinun oli käytävä kaikissa sairaaloissa, joka kylässä.

Tätä ei enää tarvitse tehdä. Saat nyt kokonaisen raportin kaikista parannustöiden tiloista suoraan Travian Plus-tilin näkymästä. Kylän yleisnäkymään on lisätty uusi välilehti sairaaloille, joukot-alueelle.

Näet kaikkien kylien listan uudella välilehdellä. Harmaa piste tarkoittaa kylää jossa sairaala on, mutta sairaalassa ei ole haavoittuneita.

“Edistyminen” -sarakkeella näet mitä joukkoja sairaalassa parannetaan, ja jos siirrät hiiren osoitinta kaikkien joukkokuvakkeiden yläosaan, näet myös kuinka monta kutakin joukkotyyppiä parannetaan.

Lisäksi pystyt näkemään yhdellä silmäyksellä kuinka paljon ja mitä joukkoja on vielä haavoittuneina, ja ketkä tarvitsevat vielä parantajan apua.

Kauppiaiden toimitusajat

Monet teistä varmaankin tietävät tämän haasteen: Yllättävä resurssipyyntö tehdään tukemaan hyökkäyksen kohteena olevaa liittouman jäsentä, ja resurssikutsu on tarpeen vain tietyn aikaa.

Tähän saakka Tori ei näyttänyt saapumisaikaa, vaan ainoastaan matkustukseen kuluvan ajan. Tämä tulee muuttumaan!

Tässä päivityksessä lisäämme saapumisajan, joka kertoo milloin kauppiaat saapuvat kohteeseensa. Huom: jos lähetät kauppiaat 2x / 3x kertaa, saapumisaika näytetään vain ensimmäiselle.

Vahvistusikkuna rakennustyön peruutukselle

Kello on 5 aamulla, nappaat älypuhelimesi katsoaksesi että kaikki on hyvin. Vahingossa napauttaessasi kuvaruudun keskelle, peruutat tason 20 Palatsin rakennustyön. Painajaistakin pahempi tilanne! Mutta tätä ei enää tapahdu. Resursseja ja aikaa ei enää menetetä virheklikkauksen vuoksi.

Tästä lähtien, kun haluat peruuttaa rakennuksen tai resurssikentän rakennustyön, sinulta kysytään vahvistus hyppyikkunassa. Ikkuna kertoo selvästi, kuinka paljon resursseja saat takaisin jos peruutat jonossa olevan työn.

Ystävälliset vahvistukset eivät enää ole muukalaisia.

Tämänkin olette varmasti kokeneet. Hyökkäyksen kohteena ollessasi, liittoumasi päättää organisoida massiivisen puolustusoperaation. Ystävälliset joukot ovat tulossa, mutta näyttävät muukalaisilta. Sinulla ei ole tietoa kuinka paljon niitä on tulossa kylääsi, ja ruuan järjestäminen kaikille vahvistuksille on vaikeaa. Tätä ei enää tapahdu, sillä pystyt tietämään täsmälleen miten paljon ruokaa vahvistuksille on varattava!

Kun pelaaja vastaanottaa puolustustukea liittoumasta tai konfederaatiosta, hän näkee nyt saapuvien joukkojen määrät. Tämä toimii sekä suoraan puolustettaessa että edelleen lähetetyille vahvistuksille.

Tämä muutos ei vaikuta hyökkäyksiin tai ryöstöihin, jotka lähetetään liittolaisten tai konfederaation jäseniä vastaan. Hyökkäysten ja ryöstöjen joukkomäärät pysyvät tuntemattomina.

Farmilistat tiedustelijoille

Tiedustelijoita voidaan nyt laittaa farmilistoille.

Olit sitten egyptiläinen farmaaja joka käyttää sopdutiedustelijaa ja anhurvartijaa farmaukseen, haluat tietää ettei kohteesi ole rakentanut puolustusta yön aikana, tai haluat tarkistaa ovatko tietyt keitaat hyviä ryöstökohteita, pystyt tekemään kaiken tämän nyt farmilistoilla.

Yksityiskohtia:

 • Tiedustelujoukkoja on nyt mahdollista käyttää farmilistoilla, ja heitä voidaan lähettää joko yksinään tai yhdessä muiden joukkojen kanssa.
 • Jos tietyssä farmilistan rivissä on vain tiedustelijoita, siitä tehty ryöstö muuttuu tiedustelutehtäväksi tyypiltään “Tiedustele resursseja ja joukkoja.”

Palkkiot eläimistä taistelusimulaattorissa

Kun keitaiden eläimistä alettiin tarjoamaan palkkioita, monen pelaajan oli kaivettavat laskimet esiin. Nyt pystymme tarjoamaan laskurin myös pelin sisällä.

Tästä lähtien, pelaajan käyttäessä taistelusimulaattoria simuloimaan ryöstön asumatonta keidasta vastaan, taistelusimulaattori kertoo myös eläimistä saatavat palkkiot. Nämä lisätään sankarin tavaraluetteloon onnistuneen hyökkäyksen päätteeksi. Palkkio voi toki muuttua, jos eläinten määrä muuttuu ennen keitaalle tehtyä hyökkäystä.

Keitaan ryöstön simulointi

Eläimistä saatavien palkkioiden lisäämisen jälkeen myös keitaiden ryöstämisen simuloinnista on tullut monta kertaa päivässä tehtävä toimenpide. Aktiivisimmat keitaiden ryöstelijät käyttivät paljon aikaa simulaattorin käyttöön, sillä se ei automaattisesti siirtänyt keitaan eläimistöä simulaattorin arvoiksi.

Elämää helpottavan päivityksen myötä autamme myös heitä. Jos tämän päivityksen jälkeen avaat “Simuloi ryöstö” -linkin uuteen selainvälilehteen, se vie nyt kyseisen keitaan eläimet suoraan taistelusimulaattoriin. Tämän ansiosta pystyt lähettämään hyökkäyksiä nopeasti keitaaseen, jos simulaation tulos on miellyttävä.

Lue kaikki! Poista kaikki!

Ei enää 1 927 583 lukematonta raporttia! Se on nyt historiaa!

Raporttisivun käyttöliittymä muuttuu hieman, ja uusi ominaisuus kaikkien raporttien merkitsemiseksi luetuksi ja kaikkien raporttien poistamiseksi tulee mahdolliseksi.

Yksityiskohtia muutoksista:

 • Kaikki raportit voidaan merkitä luetuiksi ja kaikki raportit voidaan poistaa kerralla. Ellet aseta mitään suodinta tai liputa viestejä, kaikki raportit valitaan.
 • Tämän toiminnon voi suorittaa kaikille raporteille “Kaikki” -välilehdeltä, tai vain tietylle raporttityypille, esimerkiksi “Hyökkäykset”, “Puolustukset” , “Tiedustelut”, ja niin edelleen.
 • Lisäksi niiden raporttien suodatus on nyt mahdollista, jotka haluat merkitä luetuiksi tai poistaa, kunkin raporttityypin sisällä. Esimerkiksi, voit merkitä luetuiksi vain ne raportit, joissa ei ollut joukkojen menetyksiä.
 • Jos tietyt raportit on valittu, toiminto suoritetaan vain valituille raporteille.
 • Jos yhtäkään raporttia ei ole valittu, toiminto suoritetaan kaikille raporteille jotka ovat kyseisessä suotimessa tai raporttityypissä.
 • Hyppyikkuna kertoo vielä kuinka monta raporttia mistäkin tyypistä merkitään luetuksi tai poistetaan.
 • Kaksi uutta nappia “Merkitse luetuiksi” ja “Poista raportteja” on lisätty raporttilistan ylä- ja alaosaan helpottamaan toiminnon käyttöä.

Tappiot raporteissa

Sairaaloiden myötä pelaajilla oli ajoittain vaikea nähdä oliko heidän lähettämänsä hyökkäys täysin onnistunut. Tämä johtui siitä, miten tappiot esitettiin pelissä. Pelaajien pyynnöstä olemme vaihtaneet kyseistä esitystapaa.

Mikä siis muuttuu?

 • Sairaalaan menneiden joukkojen määrää ei enää vähennetä joukkojen tappioista.
 • Ylimääräinen rivi kertoo kuitenkin sen, kuinka monta yksikköä kyseisistä tappioista pystytään parantamaan sairaalassa.

Parannuksia piiritysraportteihin

Hyökkäyspeliä pelaavat tietävät miltä tuntuu, kun kokonaan tuhoutuneen rakennuksen tasotietoja ei raporteista näkynyt.

Tämän päivityksen myötä tuhojen määrä pystytään arvioimaan tarkalleen. Tuhoutuneen rakennuksen taso lisätään raporttiin silloin, kun rakennus on tuhoutunut kokonaan.

Liittouman vaakunat

Kullakin liittoumalla on vaakuna, joka näytetään liittouman profiilissa, tilastoissa ja voittosivulla. Liittouman vaakunageneraattori on kunkin liittoumaan kuuluvan pelaajan käytettävissä. He voivat luoda vaakunan ja lähettää sen liittouman johtajistolle. Liittouman johtajisto valitsee vaakunan, josta tulee liittouman virallinen vaakuna.

Vaakuna voidaan vaihtaa koska tahansa, ja niin monta kertaa kuin pelaajat haluavat.

Suodatusnäkymä liittoumaraporteille

Jokainen pitkälle edennyt pelaaja tietää, että liittoumaraporttien suodatus on pelissä mahdollista. Kyseinen tieto on piilossa heidän salaisissa arkistoissaan. On aika paljastaa nämä salaiset linkit. Ne ovat nyt suoraan käytettävissä liittouman raporttinäkymässä.

Mutta lisäsimme myös muita parannuksia:

 • Sivutus on nyt lisätty liittoumaraportteihin, ja sen ansiosta pelaajat näkevät vanhempiakin liittoumaraportteja.
 • Oman tilisi viestien ja raporttien asetukset vaikuttavat myös liittoumaraportteihin. Pelaajat voivat säätää niitä omassa valikossaan (Asetukset -> Näyttö -> Lisää haluttu numero)
 • Erilaisille raporteille on lukuisia suotimia liittouman raporttisivulla. Ne mahdollistavat raporttien suodattamisen eri tyyppeihin, samaan tapaan kuin pelaajat voivat tehdä omille raporteilleen. Esimerkiksi, “Hyökkäykset tappioilla/tappioitta”, “Puolustukset tappioilla/tappioitta” , “Tiedustelut paljastuneet / paljastamattomat”, ja niin edelleen.

Pelaajien rekrytointi helpottuu

Pelaajien rekrytointi vaatii muistitaitoja, sillä kutsuttavan pelaajan nimi on muistettava täsmälleen liittoumakutsua lähettäessä. Monet leikkaavat ja liittävät nimet suoraan profiilista. Tästä lähtien tilanne helpottuu: voit lähettää kutsuja pelaajille suoraan heidän profiileistaan.

Uusi  “Kutsu liittoumaan” -nappi tulee näkyviin pelaajien profiileihin kaikille niille, joilla on liittoumassa oikeus “Kutsu uusia pelaajia liittoumaan”. Jos avaat pelaajan profiilin uudelleen, näet viestin joka muistuttaa jo aikaisemmin lähetetystä kutsusta. Jos muutat mieltäsi kyseisen pelaajan kutsun suhteen, voit peruuttaa kutsun käyttäen Kutsut-sivua.

Uusi tietovarasto

Vanha ja raihnainen Answers-sivustomme on päässyt ruosteeseen viime vuosien aikana. Tänään esittelemme ylpeinä sen uudenuutukaisen seuraajan, joka on saatavilla vuoden loppuun mennessä.

Uusi tietovarastoalusta on kytketty suoraan Asiakaspalvelun työkaluumme. Se avataan englanniksi pian, mutta lisäkielet tulevat mukaan ensi vuonna.

Mikä on uutta? Uusi tietovarasto käyttää kehittyneempää teknologiaa. Sen myötä artikkelit näyttävät paremmilta, niitä on helpompi löytää ja jakaa, ja ellet löydä etsimääsi, voit ottaa meihin suoraan yhteyttä käyttäen samaa työkalua. Mukava lisä on myös palautteen anto lukemistasi artikkeleista ja voit myös antaa niille arvion.

Emme vain kopioi vanhaa Answers-sivuston sisältöä uuteen alustaan. Kulutimme kuukausia valitessamme arvokkaan sisällön, kirjoitimme sen uudelleen, päivitimme sen ja paransimme kaikkia tietokenttiä. Varmistimme, että tiedot ovat ajan tasalla ja ne ovat merkityksellisiä sekä uusille että kehittyneemmille pelaajille, ja että artikkeleiden lukeminen on helppoa.

Kuten kerroimme aikaisemmin, aloitamme englanniksi, ja muut kielet seuraavat perässä myöhemmin.

Koska Travian: Legends -yhteisö muuttuu jatkuvasti ja peli saa uusia ominaisuuksia sekä tasapainotuksia, jatkamme nykyisten artikkeleiden päivittämistä ja lisäämistä ajan mittaan. Kuuntelemme toki myös palautettasi.

Pysy kuulolla, kerromme heti sinulle, kun uusi tietovarasto aukeaa englanniksi.

⏲️ Aikataulu (palvelimet poissa linjoilta ~15 minuuttia)

13.12 ~10:03 UTC +0 — International5, International30, International9

15.12 ~10:03 UTC +0 — International *
15.12 ~12:03 UTC +0 — RU, Nordics, CZSK, NL, Balkans

16.12 ~10:03 UTC +0 — Arabics
16.12 ~12:03 UTC +0 — Europe

17.12 ~10:03 UTC +0 — TR, Asia
17.12 ~12:03 UTC +0 — America

20.12 ~10:03 UTC +0 — Tournament Finals

*Excluding the gameworlds listed separately.

Odotamme innolla kommentteja ja palautetta tästä päivityksestä. Toivottavasti nämä tekevät vuoden 2021 lopusta sinulle muistettavan!

Terveisin Travian: Legends -tiimi

P.S. Release will also contain the following bugfixes:

TL-10107 – Resurssisivulla oleva viljan kulutus ei päivittynyt kun tiedusteluretkellä olleet joukot menetettiin. He voivat nyt levätä rauhassa, eivätkä enää kuluta viljaa.

TL-10178 – Resurssikentän tason menetys aiheutti tehtäväjärjestelmään väärän kyseisen tehtävän edistymisestä kertovan tiedon, jonka mukaan kentät olivat korkeammalla tasolla kuin ne oikeasti olivat.

TL-10238 – Joukkojen lähettäminen edelleen aloittelijan suojassa olevalle pelaajalle ei ole mahdollista. Se toimi hyvin, mutta unohdimme lisätä oikean virheilmoituksen suorittaessasi tuota toimintoa.

+1
224
+1
10
+1
70